Over Anne-Marie

Coach, trainer en spreker

Ik coach vanuit de gedachte dat je veel meer kunt dan jezelf denkt en dat eerlijk durven zijn naar jezelf de weg is naar een vrijer leven, waarin je je ware potentieel werkelijk kunt leven.

Normality is a paved road: It’s comfortable to walk, but no flowers grow.

- Vincent van Gogh

Dit is mijn verhaal.

In 2012 stelde ik mezelf de vraag: leef ik mijn leven of leef ik een leven waarin ik volgzaam ben aan dat wat anderen van me verwachten?

Ik liep vast en zag geen volgende stap in mijn carrière. 

Wie ben ik? Waarom ben ik hier? Wat drijft mij? 

Geen enkele vacature sprak me aan. Tot op een dag ik het wist, ik ga rond de wereld zeilen! Ik zegde mijn baan op, mijn appartement en verkocht al mijn spullen. Zeil ervaring had ik niet echt, vertrouwen daarentegen wel.

Dit was het begin van een reis die nooit meer is opgehouden.

Per toeval kwam ik tijdens mijn reis terecht bij Team Brunel in de Volvo Ocean Race. Alles viel voor mij op z’n plek. Het voelde als thuiskomen. 

Ik leerde veel van de teamcoach van het team, en wist, DIT is wat ik wil! Ooit coach ik zelf een team in de Volvo Ocean Race.

Na circa twee jaar kwam ik thuis. Al snel werd ik gevraagd mijn verhaal te delen in een theater. “Onze spreker is uitgevallen, jij hebt toch ook een verhaal?” Drie dagen later stond ik daar en ook op het podium voelde ik me thuis.

Een jaar later een soortgelijke vraag. “We zoeken een presentatrice voor een wekelijks programma op de Nederlandse televisie over de Volvo Ocean Race en we denken dat jij dit wel kunt. Doe even een screening.” Een aantal weken later vloog ik naar Lissabon voor de eerste opname.

Een nieuw avontuur begon.

Mijn ervaringen uit de topsport en reis rond de wereld nam ik mee naar PwC, ik specialiseerde mezelf in teamontwikkeling, leiderschap en begeleide coachees in hun eigen persoonlijk leiderschap, het vinden van hun talent en dat wat hen diep van binnen drijft. 

Ik sprak voor vele groepen en deelde mijn ervaringen. Het eerlijk zijn naar mezelf en anderen maakte me een vrijer mens.

Inmiddels heb ik mijn eigen bedrijf van waaruit ik teams, leiders en professionals begeleid om het beste uit zichzelf te halen zodat ze hun volledige potentieel kunnen leven.

- Anne-Marie

In het kort.

+ Internationaal team & leiderschapscoach 

+ Presentatrice & spreker

 Adviseur, leidinggevende, projectmanager en consultant

+ Studie Communicatie, Organisatiewetenschappen en Psychologie

+ Specialist in gedrag, groepsdynamiek en systemisch werk

Scroll naar boven